Physically » Βιβλιοθήκη » HUMAN TECAR - η καινοτομία στη θεραπεία

HUMAN TECAR - η καινοτομία στη θεραπεία


Η Human Tecar είναι μία νέα επαναστατική μέθοδος στο χώρο της φυσιοθεραπευτικής αποκατάστασης η οποία, μετά από επιστημονικές μελέτες που διήρκησαν πάνω από είκοσι χρόνια στο τομέα της βιοτεχνολογίας,προσφέρει άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο. Αυτή η νέα μη επεμβατική τεχνική επιταχύνει τις φυσιολογικές διαδικασίες του μεταβολισμού των κυττάρων , μεταφέροντας βιοσυμβατή ενέργεια χωρίς ακτινοβολία και προκαλεί άμεση ανακούφιση από τα επώδυνα συμπτώματα από τη πρώτη κιόλας συνεδρία.

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ , ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΥΛΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ.

Η αλλαγή των φυσιολογικών, διαδικασιών που προκαλείται από κάποιο τραυματισμό ή φλεγμονώδη εξεργασία στο μυοσκελετικό σύστημα, καταπολεμάται εκ των έσω με μια πηγή ενέργειας που είναι σε θέση να διεγείρει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης και επούλωσης των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη. Τα θεραπευτικό της αποτέλεσμα στη παραγωγή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας υψηλής συχνότητας , η οποία διαδίδεται διαμέσου των ιστών.

Η βιολογική διέγερση που προκαλείται από τη χωρητική και αντιστατική μεταφορά ενέργειας είναι σε θέση να προκαλέσει μέσω της ενδογενούς οδού τη διέγερση των διαδικασιών επανόρθωσης.

Σύμφωνα με το μοντέλο θεραπείας, επιτυγχάνοται ρεύματα μετακίνησης ηλεκτρικών φορτίων που βρίσκονται στους ιστούς υπό τη μορφή ιόντων. Το ρεύμα μετακίνησης δεν προκαλείται από άμεση επαφή αλλά ως αποτέλεσμα της έλξης και αποστροφής των ηλεκτρικών φορτίων (485000 φορές /sec) και μέσω αυτής της ελεγχόμενης κίνησης μεταφέρεται στον ιστό η ενέργεια που εφαρμόζεται στο πεδίο και προκαλούνται στο εσωτερικό φυσικές ροές από ηλεκτρικά φορτία και παραγωγή μοριακών δονήσεων. Έτσι , αυξάνεται το ενεργειακό δυναμικό των κυττάρων ενεργοποιώντας τους φυσικούς μηχανισμούς αναγέννησης και επούλωσης ακόμα και στους βαθύτερους ιστούς.Η Human Tecar επάγει μια σχεδόν άμεση μείωση του πόνου , ο κυτταρικός περιφερικός μεταβολισμός επιταχύνεται άμεσα βελτιώνοντας ταυτόχρονα την αρτηριακή ροή καθώς και τη φλεβική και λεμφική παροχεύτεση. Επιπλέον , αυξάνεται η διαπερατότητα της κυτταρικής μεμβράνης , η νευρική αγωγιμότητα καθώς και η ελαστικότητα του κολλαγόνου. Οι παραπάνω φυσιολογικές επιδράσεις έχουν ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή επιτάχυνση των ρυθμών αποκατάστασης.
ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Η χρήση της Human Tecar αντενδείκνυται σε:

- Μολύνσεις
- Μειωμένη αισθητικότητα
- Θρομβοφλεβίτιδα
- Προβλήματα πηκτικότητας του αίματος
- Εγκυμοσύνη
- Κακοήθεις νεοπλασίες
- Υπαρξη βηματοδότη
- Νόσο του Parkinson

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

- Οσφυοισχιαλγία
- Νευρικές ριζίτιδες
- Μυοπεριτονιακό σύνδρομο
- Αυχενικό σύνδρομο
- Οστεοαρθρίτιδα
- Επικονδυλίτιδα
- Τενοντίτιδα
- Παγωμένος ώμος
- Κατάγματα – καθυστερημένη πόρωση
- Οστικό οίδημα
- Μυικοί τραυματισμοί
- Συνδεσμικές κακώσεις
- Μετεγχειρητική αποκατάσταση

Η θεραπεία Human Tecar μπορεί άριστα να χρησιμοποιηθεί με άλλες μορφές θεραπείας και κυρίως με Manual Therapy προσφέροντας ιδανικά θεραπευτικά αποτελέσματα.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ HUMAN TECAR ΕΙΝΑΙ:

1. Δρα σε βάθος: Η θεραπευτική δράση της είναι βαθιά και ομοιόμορφη χωρίς απώλεια ενέργειας
2. Ταχύτατη αποκατάσταση: Μειώνει σημαντικά το χρόνο αποκατάστασης
3. Είναι εστιασμένη: Το βιολογικό αποτέλεσμα αναπτύσσεται αποκλειστικά στη περιοχή που εφαρμόζεται η θεραπεία
4. Είναι ειδική: ο τρόπος δράσης είναι διαφορετικός ανάλογα με τον τύπο των ιστών στους οποίους δρα (μύες, τένοντες, οστά κτλ)
5. Είναι ανώδυνη: χάρη στη βιοσυμβατότητα που παρουσιάζει και στο γεγονός ότι δεν είναι θεραπεία διεισδυτική , δηλαδή δεν μεταφέρεται ενέργεια εξωτερικά, είναι απόλυτα ανώδυνη
6. Είναι ακίνδυνη: Δεν εκπέμπει ακτινοβολία και δεν έχει καμία παρενέργεια.

Στο Φυσιοθεραπευτήριο Ε.Σ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ υπάρχει η γνώση και η εξειδίκευση στη χρήση της θεραπείας Human Tecar με εξαιρετικά κλινικά αποτελέσματα.

Επιμέλεια κειμένου:
Ε.Σ.Γεωργακόπουλος
HED, BSc Hons, MCMT, DNP,MCSP, MIASP
Φυσιοθεραπυτής-Εκπ. Ψυχοθεραπευτής Gestalt